NEN 2580 MEET RAPPORT AMSTERDAM

Een NEN 2580 is de Nederlandse norm voor het bepalen van de oppervlakte en inhoud van een gebouw. De grootte van onroerendgoed (woonhuizen, appartementen en bedrijfsruimten) wordt uitgedrukt in diverse gebruiksoppervlakten en inhoud. Om ruimten en oppervlaktes vergelijkbaar te houden, zijn door het bedrijfsleven en de overheid afspraken gemaakt over de bepaling hiervan. Zo wordt er onderscheid gemaakt tussen de bruikbare, de netto en de bruto vloeroppervlakte. Een NEN 2580 meting biedt uitkomst en geeft inzicht in:

  • GebruiksOppervlakte (GO, gebruikt in de woningbouw)
  • Verhuurbare Vloeroppervlakte (VVO, gebruikt in de utiliteitsbouw)
  • Bruto Vloeroppervlak (BVO)
  • Netto Vloeroppervlak (NVO)

Voor wie is de NEN 2580?

NEN 2580 meetrapport Amsterdam wordt ook gebruikt  buiten Amsterdam door, onder andere: makelaars, taxateurs, vastgoedeigenaren, -adviseurs en de (Rijks)overheid.

Wanneer hebt u een NEN 2580 meet rapport nodig?

U hebt een NEN 2580 meet rapport nodig bij het:

Vaststellen van de huurprijs

Herzien van de huurprijs

Taxeren van een gebouw

Verdelen van servicekosten in multi-tenant situaties

Toedelen van gemeenschappelijke ruimte in multi-tenant situaties

WOZ en BAG kwesties

Voor wie is de controle meting: 

Een controle meting is zowel handig voor de aankoop van u woning (bedrijfspand) en tevens voor de verkoop van u woning (bedrijfspand). Waarom een controle meting , omdat er soms echt een verschil kan zitten in het inmeten en of berekenen van de oppervlakte van de woning (bedrijfspand).  Bij taxatie wordt er vaak ook verschillende metingen aangevraagd ter controle voor de aankoop of verkopende partij. Wij meten het graag voor u na , zodat u een goed NEN 2580 meet rapport heeft. 

Hoe vraagt u een NEN 2580 meet rapport aan?

Bij NEN 2580 Amsterdam, kunt u het rapport aanvragen via onze website, per telefoon of per e-mail. NEN 2580 Amsterdam kan het meet rapport op twee manieren opstellen : door opname van het pand op locatie (meetstaat type A) of door opname vanaf de bouwtekeningen (meetstaat type B). In het eerste geval zullen wij met u een afspraak maken, waarna een van onze NEN-specialisten uw onroerendgoed ter plaatse komt inspecteren, waarbij het van belang is dat elke ruimte toegankelijk is voor de NEN deskundige. Het inmeten van een object duurt, afhankelijk van de grootte, gemiddeld tussen de 1 en 4 uur. Bij complexe en grote bedrijfspanden kan het een hele dag in beslag nemen. Na de inspectie zal het NEN 2580 rapport opgemaakt worden dat u altijd binnen één week ontvangt.

Bij meetstaat type B levert u ons de bouwtekeningen aan en zullen wij aan de hand daarvan een NEN 2580 meet rapport opstellen. Dit kan alleen als de bouwtekeningen actueel zijn, bijvoorbeeld omdat het pand net gebouwd is. Bij dit rapport is het van belang dat er op de bouwtekeningen duidelijk de maten staan aangegeven evenals de actuele verdeling van de ruimten. Na aanlevering van de bouwtekeningen ontvangt u binnen één week het NEN 2580 rapport.

Ons NEN 2580 meet rapport bestaat uit:

een duidelijke rapportage met platte gronden;

een overzicht van alle vloeroppervlakten per ruimte en per verdieping;

een NEN 2580 meetcertificaat.

Hier onder ziet u een foto van een NEN 2580 Meet rapport.